hoofding
Stedelijke Sporthal - Eeuwfeestlaan 183 - 2500 Lier
Welkom
Algemene Informatie
Leden Informatie
Nieuwsbrieven
Links
Contacteer ons
Laatst bijgewerkt , 3 November 2018
Sprong
   Historiek
Woord vooraf

Onze Shotokan karateclub heeft meerdere lesgevers die een ruime ervaring hebben van meer dan 25 jaar karate en andere krijgskunsten, alsmede een pedagogische vorming.

Iedereen, kinderen ( vanaf 7 jaar ) , tieners en volwassenen, zowel mannen als vrouwen, kunnen deze karate sport beoefenen.

Het huidige karate is een sport geworden, waarin meestal het competitief aspect een grote rol speelt: kata- en kumite-wedstrijden: de kata op de voorgeschreven manier zo correct mogelijk uitvoeren en punten scoren bij kumite. Daarnaast speelt zoals in elke sport ook het fysieke en mentale deel een grote rol: conditie, zelfbeheersing, concentratie, controle van de technieken, enz..

Maar zoals bij elke gevechtssport speelt bij karate de gedachte aan zelfverdediging mee. Daarom wordt er in onze club serieus aandacht besteed aan de bunkai's van de kata's. Deze bunkai's bestaan uit de originele karatechnieken vanuit Okinawa en uit technieken van het Chinese Dim-mak en Kyusho-jutsu ( zie verder op de website ), welke ook in onze kata's verweven zitten en die gebaseerd zijn op het gebruik van acupunctuurpunten. Deze technieken waren honderden jaren terug uitgewerkt en bedoeld om zich in alle situaties effectief en realistisch te kunnen verdedigen. Dus naast de karatesport wordt U een effectieve zelfverdediging aangeboden.

Meerdere lesgevers hebben een zeer grote ervaring en kennis van Kyusho-jutsu en Dim-mak, zowel wat betreft de theorie, de Oosterse benadering en de Westerse wetenschappelijke verklaring - op gebied van neurologie, neuroanatomie en neurocardiologie - als de realistische toepassingen ervan in zelfverdedigingssituaties.

Onze club is aangesloten bij de Vlaamse Karate Federatie ( VKFM ),
met als stijlgroep de Belgische Karate Shotokan Academy (B.K.S.A.).