logo
Karate als hedendaagse zelfverdediging


Het principe van zelfverdediging is door de eeuwen heen niet veranderd, men heeft het recht en meer nog de plicht zichzelf te verdedigen. Denk maar even aan een vrouw die verkracht wordt, aan alle gevolgen nadien, psychologisch, psychisch en fysisch voor haar, voor haar kinderen en zelfs haar echtgenoot. Erger nog als zij, zoals in vele gevallen vermoord wordt. Denk maar even aan de gevaren die onze kinderen -in deze tijd spijtig -genoeg lopen. Dank zij de informatie en inspanningen die onze lesgevers zich getroosten zijn zij nu in staat karatetechnieken op een zodanige manier aan te leren dat zij efficient toegepast kunnen worden voor zelfverdediging.

Naast het Shotokan karate wordt door de lesgevers hiervoor gebruik gemaakt van Dim-mak en Kyusho jutsu ( meer hierover in het artikel: " Wat is Dim-mak en Kyusho-jutsu " op deze website ). Dimmak en Kyusho-jutsu zijn geen gevechtssporten, maar krijgskunsten die de kenner, jong of oud, man of vrouw, in staat stellen op elke aanval gepast te reageren.

In onze club is, naast de kennis van karate en andere gevechtssporten, een zeer grondige kennis van Dim-mak en Kyusho-jutsu aanwezig en wordt deze doorgegeven tijdens de trainingen.

Alle lesgevers hebben tot doel op een goede manier alle karatetechnieken aan te leren met alle voordelen van een complete gevechtssport, zowel voor de fysieke als mentale vorming. Via deze basis gaan ze verder in de richting van een reele zelfverdediging op basis van de kennis van Dim-mak en Kyusho-jutsu en ervaring die ze in de loop van tientallen jaren krijgskunst hebben opgedaan.

Speciale lessen worden gegeven aan de leden in Dim-mak en Kyusho-jutsu. Bovendien wordt deze materie regelmatig verwerkt en herhaald tijdens de gewone karatetrainingen in de bunkai-toepassingen van de kata's om de routine en reactie op aanvallen aan te sterken. Deze technieken worden ook aangeleerd aan jongere karateka's in een voor hen aangepaste vorm.


Laatst bijgewerkt , 3 november 2018
Algemene Informatie